Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2009 18:23 - Боят настана!
Автор: lasombra Категория: Политика   
Прочетен: 2659 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2009 18:26


Не случайно съм обявил Бойко за свой любимец. Както Дончо Цончев викаше навремето "Абе вие принцове от гара Левски виждали ли сте?" Та любимият ми Бойко и той. В Банкя така било -- като ти предложат, или се биеш, или бягаш. То на много места е така. На тези места обикновено се счита за връх на постижението внук ти да дойде в София да лепи плочки.

Навремето един представител на "Атака" в европарламента (хем наблюдател, още нямахме пълноправни представители) бе разпратил имейли да не награждават Ливия Ярока защото "на пазара имало по-хубави циганки за по 5000 евро". Господин Борисов направо би й извил врата като на бухал, по този начин спестявайки си труда от писане на десетки имейли.

Признавам, че в случая изказването му е извадено от контекста. Но дори така, в него има две основни грешки. Първо, прави намеци за пубертетските порядки в родното си място. Горе-долу както би говорил преждеупоменатият внук, дошъл да лепи плочки. "Абе ей, чш, в Айдемир като седнеш на масата трябва да плащаш, че иначе бой бе!"1 Втората -- когато изглеждаш и се държиш като мутра, не трябва да говориш за бой. Освен ако не си наистина мутра де. Борисов, смятам, е показал, че иска да бъде уважаван политик, а не да бъде считан за побойник от областна величина.

Другото, което ме притеснява, е една тенденция в българския електорат. Двете най-популярни политически сили -- ГЕРБ и "Атака" изразяват позиции, свързани с бой и изобщо силово разрешаване на иначе деликатни проблеми. За съжаление интелигентните хора не отиват да гласуват. Отиват да гласуват тези, които смятат, че "Царят ще ни оправи" (не се знае в кой смисъл на глагола), че ако изтрепем турците и циганите всичко ще цъфне, и че всеки проблем може да се реши с приказки по телевизията, изсипване на боклук пред министерския съвет и бой по канчето на виновния.

----------------------------------
1 Само пример. Иначе нищо лошо за Айдемир. Ако пътувате с камион, пред общината има удобно площадче, където можете да спрете да пренощувате.


Тагове:   банкя,   Атака,   бой,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Силата на силния не винаги е в слабостта на слабия
23.03.2009 20:00
Надявам се, горното да бъде доказано със смислени и логични словесни двубои между равностойни политически противници. Добре подготвени по темите на диспутите, с ясни тези и контратези, за да се избегне фарса на досегашните подобни прояви. Ако това се получи, интересът към очакваната промяна след изборите ще накара много голяма част от избирателите внимателно да осмислят чутото и видяното и изборът им да не е плод на носталгични емоциии, а на дълбоко премислено решение. Дано наистина бъде така !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lasombra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 422089
Постинги: 39
Коментари: 540
Гласове: 684
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930