Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 20:37 - Ура! Поредно домакинство за София!
Автор: lasombra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3850 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 23.04.2009 20:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За пореден път по нечия воля (най вероятно по Станишева повеля) София става домакин на значимо международно събитие. Международният енергиен форум (или "кворум" както го наричаше една заблудена водеща от радио FM+) се състоя в българската столица. Това събитие ме изпълни с гордост че съм българин и софиянец. Не съм чувствал подобно щастие от юли 2007-ма, когато лицето Борисов уреди София да е домакин на Европейското първенство по колоездене.

Разбира се, че изпитвам щастие и радост. Неудобството да се придвижиш от Орлов мост до кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" за два часа и половина е ниска цена за възможността да натрия носа на някой англичанин на морето. Когато онзи почне да ми вади статистики за жизнен стандарт, аз ще му кажа "А Лондон бил ли е домакин на енергиен форам? А на европейско по колоездене? А? А?"

И в двата случая обаче намирам една мрачна ирония. За несведущите, ирония е когато се случва обратното на това, което човек би очаквал. Колоезденето, което по начало е екологична алтернатива на автомобилния транспорт, стана причина за нечувано замърсяване на въздуха заради хилядите коли, работещи на едно място. Форумът за енергийните проблеми стана причина да се изгори гориво, което би стигнало за два дни при нормални условия. Ха! Ха! Ха!

Не ви ли е смешно? А трябва! Защото единственото, което ни остава е да се смеем всеки път, щом някой първенец реши да се прави на домакин. Като изключим разходите за гориво и изгубеното време (за замърсяването да не говорим), аз и вие поемаме разходите по домакинството. Аз и вие плащаме за хотела на височайшите гости, разходите за охраняващите полицаи (които са се
оплакали от условията и ще бъдат настанени  хотел). А какво ще получим аз и вие от цялата работа? Е, аз поне се запознах с едно много сладко момиче (кара сребриста Корса) преди кръстовището с "Граф Игнатиев". Ама вие?

Имах идеята да организирам мини-бунт за утре и да поискаме от др. Станишев да ни плати бензина. Да, ама не! Тъкмо когато обсъждах идеята с новата ми позната с Корса-та, по радиото чух новината -- край на протестите пред държавни институции. Забранено е в протестите да се включват машини и животни. Подозирам, че това е гениален план на правителството да улесни следващия кабинет в развитието на туризма. Недоволните ще си протестират по полянките, така че да не смущават велможите, а организирани групи от туристи ще правят ей-такива снимки.

image
Когато се приберат ще обясняват на приятелите си "А това са група мирно протестиращи български електорални единици." Мъдър ход! Просяците са оскърбителни за зрението, затова им забранихме да просят. Както на организираните цигански групи, така и на бедните бездомни пенсионери. Който иска да проси -- да го прави където не минават хора. Сега и протестиращите. Как държавните ни мъже и жени ще решават съдбата на повереното им стадо, ако стадото постоянно блее, мучи и грухти под прозорците?

Очаквайте и други подобрения, целящи да запазят имиджа на България. Например забрана за носене на поли над коляното, проверка за гелосана коса посредством провиране на молив, принудително остригване на всички индивиди от мъжки пол с коса по-дълга от 10 см, забрана мъж и жена да се държат за ръка на публично място, ако нямат над 5 години граждански брак и прочее.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veselaj - Браво за постинга!
23.04.2009 20:49
Браво за постинга!
цитирай
2. marquez - Хубав постинг.
23.04.2009 21:36
Вчера вечерта миеха булевард "България", от години не съм виждал да мият. Всички дупки и дупчища са запълнени. Ами, ако само покрай домакинствата ни за форуми, държавните институции си вършат работата, съм съгласен да почакам 2 часа за отсечка от 4-5 км.;)
цитирай
3. flyco - :)
23.04.2009 22:00
Не е по Станишева, а по Първанова повеля. Освен това като се протестира по полянките на село, няма да има нужда от полиция за охрана, така че и тя ще може да си протестира...я на същата, я на някоя друга полянка или направо на вечните ловни полета.
цитирай
4. lasombra - Е аз като не съм сигурен казвам &q...
23.04.2009 22:03
Е аз като не съм сигурен казвам "може би" или "най-вероятно" :) Спестява ми много подигравки и срам.

@marquez Ами да взема и аз да стана кмет или политик? `Щото и аз си чистя стаята само като чакам да дойде някой. Иначе си хвърлям чорапите къде ми падне и чак когато вонята стане нетърпима хващам едно улично куче да ми помогне да ги намеря, че да ги изпера. Явно имам данни :)
цитирай
5. zaw12929 - Страхотни сте и дребни теми нямаре , цраво!
23.04.2009 23:05
Трябва съобразителност, не само в писането, каквато безспорно имате, а и малко усилие. Не само да се гордеете, а и да дадете нещо от себе си, Да тръгнете за работа в тези дни по раничко, по обиколни маршрути, да стигнете до работата, Това мърморене, вечно недоволство е болезненото състоаное на столичани, което за съжаление ви пречи истински да се зарадваюте на нещо. Добре, че такива като Станишев си гледат работата, Това непрекъснато дебнене и плюене изстисква всякаква човечност. Преодолейте го и се шпрадвайте на живота... който е кратък!
цитирай
6. tili - Толкова мутренски курорти пустеят -
25.04.2009 17:12
можеха да си ги подпомогнат, но явно не са се разбрали със спонсорите си. Преди време сърбите си изкараха колите, задръстиха Белград и се разотидоха пеша. Така протестираха срещу задръстванята, а ние само мрънкаме! Животът наистина е кратък и трябва да си го подобрим сами. Да започне м от триглавата ламя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lasombra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 422074
Постинги: 39
Коментари: 540
Гласове: 684
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930