Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2009 21:41 - Законите и убийствата
Автор: lasombra Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1942 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Покрай двойното убийство в София пак се заговори за "законодателни промени", пак се почват шествия и има голяма вероятност цялата работа да се раздуе дотолкова, че да затъмни машинациите около изборите. Не че намеквам нещо. Цялата джабала обаче ме навежда на няколко въпроса.

Първо, биха ли раздули толкова една пиянска свада, ако обвиняемият не бе син на политик, при това от БСП? Това нито е първият, нито пък ще е последният случай на сбиване в нощно заведение, завършило със смърт. Не е било предумишлено убийство, нито пък е извършено с необичайна жестокост. Като човек, набрал доста стаж по дискотеките на младите (или да си го кажем направо, детските) си години, не виждам нищо непознато. Наистина, аз съм избягвал подобни неприятности, воден от максимата, че смелият избягва конфликтите, а страхливият ги търси за да се докаже. Но не виждам нищо, заслужаващо шествия и такова количество медиен интерес. Защо не раздуха случая с човечеца във Владая, който събирал улични кучета в двора си и за благодарност му отровили животинките, рязали му пръстите, а след това го убили и му запалили къщата? Защото не е интересно, ето защо. Човек с добро сърце, обичащ животни, бива убит предумишлено, с извънредна жестокост и с цел получаване на материална облага, след което е извършен палеж с цел прикриване на престъплението. Голяма работа! Виж, син на политик, намушкал трима души в нетрезво състояние и избягал вече е новина!

Другият интересен въпрос е какви точно законодателни промени очакват надалите вой. Да предположим, че за подобно деяние се предвижда извършителят да бъде изкормен, червата му изгорени пред очите му, а след това разкъсан от четири коня, завързани за крайниците му. Мислите ли че това би спряло някой, смесил яка доза амфети с нечовешко количество алкохол? И защо изобщо алкохолът, лежащ в основата на тези инциденти е законен, а марихуаната не е? Убийците не са движени от леките наказания, а от надеждата че няма да ги хванат. Тук трябва промяна на мисленето на хората, не законодателни промени. За съжаление агресията не е само български патент. Безсмисленото насилие го има по цял свят и няма изгледи да изчезне.

Това ни навежда на третия въпрос. Защо приятелите на убитите ще правят шествие? Убиецът е заловен, има доказателства, какво повече? Ами ако аз реша да направя шествие до Народното събрание за да протестирам, колко метра ще минем? Така де, нека си правят шествие, но защо трябва това да се обявява с такъв апломб?

Не омаловажавам случилото се. Не го приемам за нормално. Но приемам раздуването на един иначе банален случай като дирижиран опит да се отклони общественото внимание от по-сериозни проблеми, които ни грозят в навечерието на изборите.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lasombra
Категория: Лични дневници
Прочетен: 422007
Постинги: 39
Коментари: 540
Гласове: 684
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930